luni, 29 iunie 2009

14.

" Bursa este un mod de a lua banii oamenilor care se cred destepti.Pentru prosti se foloseste Loto"

De ce rechinii niciodată nu atacă economişti?- Etica profesională

Prin ce se deosebeşte un investitor de speculant?Speculantul cumpără ieftin şi vinde la un preţ mai ridicat. Investitorul cumpără scump şi nu poate vinde.

Directorul unei companii se adresează către managerul de resurse umane:- Eu vreau ca să găsiţi la întreprinderea noastră o persoană energică, cu capacităţi impresionante şi să fie tînăr, ce ar putea să ocupe postul meu pe viitor. - Şi apoi ce să facem?- Cum îl găsiţi, să-l concediaţi imediat!

Mulţi ani în urmă, un mare producător American de încăltăminte a trimis reprezentanţii săi comerciali în Australia pentru a cerceta posibilitatea extinderii vînzărilor în rîndurile aborigenilor. După o perioadă de timp, administraţia companiei, primeşte 2 telegrame dela trimişii săi. Primul scrie: "Imposibil de a extinde vînzările aici.aborigenii nu poartă încălţăminte". Cel de-al doilea scrie: "Evrica!.. Oportunităţi enorme aici de extindere. Aborigenii nu au încălţăminte".

Nu demult, la o şcoală.- Ia spune, Bulă, cu ce seamănă economia noastră de piaţă? întreabă profesoara.- Cu un vapor ...- Cum vine asta?- Păi, doamnă profesoară, este ca economia noastră de piaţă abia se ţine pe linia de plutire?Este. Se clatină din toate părtile? Se clatină.Iţi vine să vomiţi?Iţi vine. Poţi să cobori? Nu poţi!

Niciun comentariu: